Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 9 d'agost de 2020   |   08:14
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
La Famíliar Reial a Deià, avui dematí
08/08/2019 | 15:22
Els Reis visiten Son Marroig a Deià
saveu.cat

Els Reis d'Espanya, el Rei Felip VI i la Reina Letizia, i les seves filles, la princesa Leonor i la Infanta Sofia, han visitat aquest dijous la Casa Museu de Son Marroig, la possessió fundada per l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria a Deià.

Els Reis han arribat al lloc passades les 10 hores acompanyats de les seves filles i s'han dirigit al mirador de la casa, on hi ha una cúpula de marbre amb vista sobre la costa de la Serra de Tramuntana. Seguidament, han estat rebuts pels actuals propietaris de la finca, que els han guiat durant tota la seva visita.

La Princesa i la Infanta s'han mostrat en tot moment molt il·lusionades amb el lloc, i acompanyades dels seus pares han escoltat les explicacions de les persones que els han rebut, que els han explicat les peculiaritats de la finca, així com els sistemes de recol·lecció d'aigua usats en l'antiguitat.

Després de visitar les jardins, on es troba una aljub de grans dimensions, la Família Reial s'ha dirigit cap a l'interior de la casa, mentre que els periodistes han quedat en una de les terrasses exteriors de la finca, on posteriorment Letizia, Felip, Sofia i Leonor han posat per a la premsa.

El Rei vestia un vaquer i una camisa amb detalls blaus, mentre que la seva dona ha triat un vestit amb un to blanc os. Letizia portava unes sabates de Castañer i una bossa amb l'estampat de 'llengües' mallorquines. Per la seva banda, la Princesa Elionor portava un vestit blau, amb el mateix to de la camisa del seu pare, i la Infanta Sofia portava un vestit blanc.

L'arxiduc Lluís Salvador va ser un aristòcrata que va arribar a Mallorca a la fi del segle XIX. Amant de les arts i les ciències, es va instal·lar al nord de Mallorca, on va passar bona part de la seva vida.

Considerat un dels precusores del turisme a les Balears, un dels seus majors llegats va ser el 'Die Balearen', una obra que ha estat qualificada com una de les més exhaustives de l'època sobre paisatge, costums i tradicions de les Balears.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a