Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 24 de juny de 2021   |   01:45
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
Un camió de fems i una agranadora treballant al Port.
09/08/2019 | 08:48
Cinc nous camions de fems i dues agranadores
SaVeu

L’equip de govern de PP-Cs està ultimant els detalls del pla de modernització del servei de recollida de fems i neteja viària, el que suposarà renovar en gran part la flota de vehicles compactadors amb la incorporació de cinc camions i dues màquines agranadores.

El projecte contempla el lloguer mitjançant la figura del renting quatre camions satèl.lit amb capacitat pe ra 4.500 quilos de càrrega, un compactador de 16 tones i dues agranadores, una amb capacitat per a cinc tones de residus i l’altra de dues.

Segons ha informat el regidor de Medi Ambient, Joan Ruiz (PP), l’adquisició de tots aquests vehicles es complementarà amb la compra de maquinària nova auxiliar, com ara nous bufadors o sistemes de reg per a la via pública i amb una reestructuració del sistema de feina que incorporarà nous horaris, canvis de freqüències i la implantació progressiva de nous contenidors de major capacitat.

El regidor ha explicat que la compra de tota la maquinària es realitzarà en un sol lot “el que ens permetrà abaratir els costs perquè les empreses licitadores podran realitzar millors ofertes”, a la vegada que “assegurarà un abaratiment en el manteniment de la flota”. Segons els càlculs de Ruiz, el mal estat de la flota actual es tradueix en “moltes avaries” que suposen “una despesa extra de més de 6.000 euros mensuals”.

La compra de la maquinària suposarà rescindir els contractes de renting que Sóller 2010 té subscrits amb diverses empreses. Per a Ruiz aquesta qüestió és molt important “perquè resulta que ara l’Ajuntament ha d’assumir el manteniment i la reparació dels vehicles de la recollida perquè a les empreses subministradores no els surt a compte assumir-ho”, motiu pel qual “la convocatòria d’un sol concurs permetrà que l’empresa guanyadora assumesqui les reparacions de tots els vehicles que li llogarem”. Segons les dades proporcionades pel propi regidor, Sóller 2010 té firmats actualment sis contractes de renting amb diferents empreses, “un fet que fa que ens surti molt més car que si ho agrapam en un sol contracte”.

Sóller 2010 preveu treure a licitació el concurs al llarg dels propers mesos tan aviat disposi de carta blanca tècnica i administrativa per poder-ho fer. La proposta serà elevada al consell d’administració de l’empresa municipal.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a