Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   20:39
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
A partir d'avui vespre arriben els niguls i les tempestes
09/09/2019 | 15:21
Torna la gota freda
saveu.cat

L'Agència Estatal de Meteorologia ha emès un avís especial davant la probabilitat que a partir de demà es puguin registrar precipitacions i tempestes que poden ser localment intenses. Per aquest motiu s'ha decretat l'alerta taronja per la irrupció de la denominada "gota freda", el que també es coneix com a Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA).

D'acord a l'evolució prevista, les precipitacions més intenses s'esperen aquesta nit i demà dimarts en àrees de  Catalunya i Balears, dimecres a la Comunitat Valenciana i Balears, el dijous al sud-est peninsular i, a partir de divendres i amb més incertesa, en zones de l'est i sud-est peninsular i potser de Balears.

És bastant probable que, durant aquest episodi, les acumulacions de precipitació superin els 100 litres en àmplies zones i que, puntualment, les ruixades aconsegueixin la intensitat torrencial (superior als 60 litres per hora). Cal tenir en compte que, petits canvis en l'evolució de la pertorbació i en el règim de vents en nivells baixos, podrien desplaçar els màxims de precipitació a altres zones. Pel que fa al vent, s'esperen ratxes fortes o molt fortes a l'àrea mediterrània, sobretot en els litorals, començant el dimarts a Catalunya i Balears i desplaçant durant els dies
següents a l'est i sud-est peninsular. L'estat de la mar es caracteritzarà per un vent amb força 7 a 8 i maregassa (amb àrees de mar brava mar endins).

D'acord amb aquestes previsions, s'ha decretat l'alerta taronja per risc important de plogudes i tempestes durant la jornada de demà i dimecres. Per aquests dies s'ha emès una alerta groga per forts vents i fenòmens costaners. El temporal vendrà acompanyat per un notable descens de les temperatures. Davant les previsions de mal temps les autoritats reclamen prudència a la població i precaució als conductors.

El mal temps farà acte de presència a partir d'avui vespre i l'AEMET preveu que s'estengui fins divendres.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a