Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 6 de març de 2021   |   12:24
 
Enquesta  
S’ha de fer un aparcament al camp Infante Lois?


No
 
El temps s'espera advers en les pròximes hores
10/09/2019 | 15:53
Les autoritats eleven l'alerta
saveu.cat

La Direcció general d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges intenses i tempestes a totes les Illes a partir d'avui  a les 8h.

Segons els butlletins de l’Aemet es poden produir precipitacions acumulades de fins a 50 litres per metre quadrat en un hora i de 100 litres per metre quadrat en 12 hores, així com ràfegues de vent de 80 quilòmetres per hora, ones de 3 metres i calabruix. No es descarta tampoc que puguin formar-se caps de fibló. 

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat la prohibició de qualsevol tipus d’activitat de risc en espais naturals, especialment a la Serra de Tramuntana i a la illa d’Eivissa. S’aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera, especialment dimecres, dia d’inici del curs escolar.

També s’aconsella a la ciutadania evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicles; no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats i, si tenen embarcació, assegurar el seu amarratge.

Per tal de coordinar les possibles actuacions conjuntes, la DGEI ha reunit avui mig dia el Grup de Suport Tècnic del Pla amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a