Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 6 de maig de 2021   |   05:48
 
Enquesta  
S’hauria de poder mantenir el toc de queda a les Illes Balears més enllà del 9 de maig?


No
 
La fallida de l'empresa britànica afectarà el sector turístic solleric.
27/09/2019 | 08:49
Thomas Cook deixa milers d’euros en l'aire
SaVeu

Setmana negra per al sector turístic solleric. La fallida del touroperador Thomas Cook i de la filial Neckermann ha deixat en estat de shock el principal sector econòmic de Sóller que arrossegarà milers d’euros en pèrdues econòmiques per les factures que no podran cobrar i pels turistes que deixaran de venir que ja tenien comprades les seves estades a la vall.

La caiguda del gegant turístic britànic va agafar per sorpresa a molts empresaris turístics del municipi, que aquests dies han treballat en fer números per quantificar el deute que difícilment podran cobrar. Les factures que queden penjades corresponen al trimestre de maig, juny i juliol, un període que a Sóller és de temporada alta. Les conseqüències són bàsicament econòmiques. A més dels diners que possiblement no cobrin per les estades ja realitzades, se li sumaran les pèrdues que crearan les reserves que es cancel.len amb la fallida. S’esperen uns mesos amb menor fluxe de visitants.

El crack de Thomas Cook afecta no sols a hotels. Empreses de transport de passatgers, transfers i empresaris dedicats a les excursions de muntanya es veuen afectats perquè no cobraran (almenys per ara i s’especula que no serà en la seva totalitat) les estades turístiques de mesos passats que tenien contractat amb el gegant turístic. Però no tots els hotels es veuen afectats amb la mateixa mesura, ja que cada establiment firmava anualment un contracte per un número determinat d’habitacions. Totes aquestes reserves han caigut.

Segons les diferents fonts consultades, la fallida afecta amb major mesura els hotels que tenen més habitacions a Sóller, ja que els contractes amb Thomas Cook els donava la garantia d’ocupar les habitacions.

Però no tots els hotels tenien contractes amb l’operador britànic. Hi ha diversos hotels que deixaren de treballar amb Thomas Cook, per la qual cosa no sofriran els efectes col.laterals de la caiguda del principal operador del mercat britànic, el segon mercat d’origen dels turistes que passen les seves vacances a Sóller.

El que sí afectarà a tots, assenyalen els hotelers, serà la desaparició de la filial aeronàutica de Thomas Cook, ja que Mallorca perd connectivitat amb el contenent europeu. La immobilització dels seus avions es suma a la desaparició de companyies aèries com Air Berlin, Monarch, Germania o Nikki.

“A l’espera”

Lluís Rullan, president dels hotelers sollerics, ha afirmat que “encara no tenim números concrets” dels efectes que tendrà la desaparició de l’operador turístic britànic, al temps que reconeix que el sector queda “a l’espera de com van evolucionant els esdeveniments”. L’hoteler confirma que hi ha hotels i clients que s’han vist perjudicats a Sóller i que les conseqüències que tendrà per al sector al municipi “estan per determinar”.

La preocupació del sector es centra ara en salvar el que queda de temporada perquè ja ha arrancat el turisme de senderisme i en reprogramar la propera perquè els contractes per a 2020 han quedat en paper banyat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a