Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 20 de setembre de 2020   |   18:45
 
Enquesta  
Està massa inactiu el govern municipal de l’Ajuntament de Sóller?


No
 
L'acte de presentació de la temporada celebrat avui a Deià.
09/10/2019 | 15:41
S'esperen 50 tones d'oliva verda
saveu.cat

Oliva de Mallorca espera una collita de 50.000 kg d’oliva de taula

Els prop de noranta olivicultors de la Denominació d’Origen Oliva de Mallorca han començat fa unes setmanes la collita d’oliva de la varietat mallorquina per a l’elaboració d’oliva verda trencada, a la que seguirà la dedicada a l’oliva verda sencera. La campanya finalitzarà a voltants el mes de març amb la recol·lecció de l’oliva negra.

A la presentació de la campanya que ha tingut lloc avui a l’olivar de l’hotel La Residència de Deià i a la que han assistit la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el director general d’Agricultura, Biel Torrens, el president del consell regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca, Miquel Gual, ha explicat que aquesta campanya 2019-2020 es preveu una producció de 50.000 quilograms d’oliva qualificada, xifra dins la normalitat després de dues campanyes anòmales, la de 2017-2018 amb resultats de rècord de producció seguida d’una força reduïda, la de 2018-2019.

Oliva de Mallorca afronta aquesta vuitena campanya des de la seva implantació amb una bona perspectiva de producció i ho fa assolint gradualment objectius importants com la creixent presència dins el mercat, fruit en gran part de la tasca dels elaboradors per aconseguir constància en quant la disponibilitat als punts de venda d’aquest producte tan singular com icònic de la gastronomia mallorquina.

Per la seva part la consellera Mae de la Concha, ha indicat la importància de la tasca de productors com els d’Oliva de Mallorca que a més de preservar sabors tradicionals, procuren aliments propers, saludables al temps que conserven el paisatge de Mallorca.

La DOP Oliva de Mallorca -una de les dues úniques denominacions d’origen d’oliva de taula de l’Estat- empara l’oliva de la varietat mallorquina provinent d’oliveres antigues, la majoria centenàries i localitzades a zones de difícil accés de la Serra de Tramuntana, de tal manera que la recol·lecció es realitza de forma artesanal, a mà, el que afavoreix la selecció dels millors fruits i al seu punt òptim de maduració en funció de la presentació final de l’oliva: verda trencada, sencera i negra natural.

Actualment el consell regulador compta amb tres envasadors: Olis Sóller, Son Moragues i Son Mesquidassa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a