Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de juny de 2020   |   01:09
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Un tram de la carretera de Desviació.
19/10/2019 | 10:24
Una carretera convertida en boulevard
SaVeu

El departament de Carreteres del Consell de Mallorca preveu l’any que ve pavimentar de nou el tram de carretera que discorre entre la rotonda de Can Repic i el Port de Sóller, en haver-se acomplert els quinze anys des de la seva anterior reparació.

El titular d’aquest ram, Iván Sevillano, ha explicat que la idea del seu departament és la de convertir aquesta via en una espècie de boulevard on sigui possible aparcar-hi i també caminar amb suficient seguretat. Assegura que es vol aprofitar la pavimentació de tot aquest tram per reordenar-lo i reconeix que encara no hi ha cap projecte concret, però sí diverses “opcions imaginatives”.

Segons Sevillano, hi ha a les voreres de la carretera molts buits que es poden utilitzar per reordenar millor els espais d’aparcament i optimitzar la seva capacitat. El conseller ha recalcat que “els aparcaments continuaran actius, però més ordenats”.

També preveu aprofitar l’ocasió per millorar el carril bici i per estendre’l fins al Port de Sóller, malgrat que a la zona de la Roca Roja existeixen problemes tècnics i d’espai pendents encara de resoldre. El departament de Carreteres no preveu, per a aquesta actuació, eixamplar la carretera del Port i el seu titular ha assenyalat que cercarà el consens amb l’Ajuntament de Sóller.

Ses Argiles

També per al 2020 el Consell de Mallorca preveu millorar el ferm del tram de Ses Argiles, des del pont del Camp de Futbol fins a la seva connexió amb la carretera de Lluc, a les immediacions del col.legi Es Puig.

Son Castelló

En canvi, les nombroses queixes dels usuaris de la carretera de Sóller no serviran, per ara, per realitzar una nova intervenció a la rotonda de Son Castelló de Palma. Les obres realitzades fa alguns mesos per facilitar l’accés a la rotonda del fluxe de vehicles provinent de Son Sardina ha provocat que una carretera de tres carrils desemboqui en una rotonda de només dos i que cada dia es produeixin multitud de situacions de perill. Sevillano creu que “s’ha de donar més temps per veure com funciona”, explica que “els veïnats de Son Sardina estan encantats perquè han millorat la seva situació” i comenta que “és una obra tant recent que no podem ni tan sols proposar una obra; tal volta sí alguna reordenació”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a