Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 26 de febrer de 2020   |   13:52
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
L’antic refugi de guerra està situat al carrer de Sant Ramon.
27/12/2019 | 08:57
L’Ajuntament recupera un antic refugi antiaeri de la Guerra Civil
SaVeu

L’Ajuntament ha recuperat aquests dies un antic refugi antiaeri que es va habilitar al Port de Sóller durant la Guerra Civil. La construcció de resguard té la seva entrada per un portal que dóna al carrer de Sant Ramon de Penyafort.

Segons han informat fonts municipals, el municipi ha culminat els tràmits canviant el pany de la porta d’entrada d’aquesta antiga construcció que és propietat municipal. Per poder arribar a aquest punt, la Vila va realitzar un procés per desallotjar uns particulars que fins fa poc l’empraven com a magatzem d’un restaurant. El búnquer subterrani tenia per objectiu salvaguardar les persones de la barriada de Santa Catalina davant un eventual atac aeri de les forces militars durant la Guerra Civil, donada la proximitat de l’estació naval.

El refugi és un dels escassos exemples de construccions de salvaguarda que ha perdurat des de l’enfrontament civil ocorregut a partir del 1936. La seva construcció va anar a càrrec de Defensa juntament amb altres edifacions similars que es varen construir al Port. La xarxa de refugis va ser cedida a l’Ajuntament l’any 1938, d’acord amb els documents que es guarden a l’arxiu municipal. En total es varen construir set búnquers a la zona del Port.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a