Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 26 de febrer de 2020   |   14:55
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
La façana principal del Defensora Sollerense.
27/12/2019 | 08:58
La Vila vol salvar les obres del Defensora ampliant la segona fase
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller intentarà colar dins la segona fase de reforma del teatre Defensora Sollerense tots aquells treballs que no s’hauran realitzat dins la primera, després que les obres quedassin formalment aturades divendres passat quan va finalitzar el termini per executar-les. Els tècnics municipals, per la seva banda, han elevat fins al 75% el volum de treballs realitzats dins la primera fase amb la certificació aprovada avui fa una setmana, per la qual cosa el 25% restant romandrà per temps indeterminat sense realitzar-se.

Segons han explicat fonts municipals, l’Ajuntament es veurà abocat a modificar el projecte d’obra per incloure dins la segona remesa d’obres el 25% dels treballs que romanen per executar de la primera. Amb tot, aquest canvi implicarà una dilatació en el temps i, el que més preocupa a l’Ajuntament, un lògic increment dels costs de la segona fase d’obres que fins ara estava valorada en 600.000 euros. Un maldecap afegit serà el de trobar el finançament necessari per afrontar el conseqüent encariment que registrarà la segona fase. Cal recordar que l’Ajuntament compta amb mig milió d’euros del Govern per afrontar-la. Mentre, ha demanat pròrroga a l’administració autonòmica mentre estudia quina solució dóna a tot el problema suscitat al voltant del Defensora, perquè ara, mateix així com estan les coses, l’Ajuntament no pot treure a concurs la segona fase sense haver finalitzat la primera. Per això, es veu en la necessitat de modificar el projecte.

Mentre, les primeres reaccions polítiques no s’han fet esperar. Més per Sóller, a través de Laura Celià, ha assegurat que l’aturada de les obres “és fruit de la desídia del pacte PP-Cs” que situa la reforma en un punt “pràcticament inviable en un futur porper”, la qual cosa “implicarà una greu degradació del teatre”.

Més critica que l’equip de govern ha fet un mal seguiment del projecte “perquè ningú s’ha responsabilitzat de fer-lo”. Lamenta de l’equip de govern que “no té cap interès en rehabilitar el Defensora demostrant-ho deixant la primera fase acabi en via morta” i, el que preocupa al partit de Celià “perdent finançament extern que ja estava assegurat i consentit”.

En opinió de Celià “sabem que el PP no vol aquest projecte perquè el va iniciar el pacte d’esquerres” i li exigeix que “asseguri la finalització de la primera fase, almanco per garantir la conservació de l’edifici”. La regidora de l’oposició recorda que l’anterior govern Més-PSOE “va posar en marxa el porjecte amb els recursos econòmics” per consumar-lo i que “Sóller necessita un espai escènic digne” a pesar que “el pacte PP-Cs ha comès un acte de vendetta política, amb desídia i desinterès per què aquest projecte no avanci”. La resta de partits de l’oposició no s’han pronunciat.

Qui si ho ha fet és el president de la Societat Defensora Sollerense. Jaume Casasnovas ha afirmat que “no podem donar una valoració perquè encara no sabem res”, però reconeix que les obres es troben al 75% i que “l’Ajuntament ha demanat pròrroga”. Casasnovas assenyala que l’associació que encapçala i les Cases de la Vila “hi estam al damunt” i reclama que el projecte “no s’aturi” i advoca que “si s’ha de fer una fase més, que es faci però que no s’aturi la reforma del teatre”. La societat demana una reunió urgent entre els representants de l’actual i anterior equips de govern de l’Ajuntament.

Per la seva banda, des de l’equip de govern, el seu batle Carles Simarro (PP), ha assenyalat que “hi estam fent feina per intentar donar una solució que desbloquegi el projecte”, el qual ha assegurat que “és prioritari per Sóller per tenir un espai escènic que ara no tenim”.

Simarro ha afirmat que “si l’anterior govern hagués estat realment implicat en el projecte, possiblement avui no estaríem en aquesta situació” que, recorda, “va venir propiciada per una paràlisi en els treballs que nosaltres ens vàrem trobar”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a