Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 20 de setembre de 2020   |   20:00
 
Enquesta  
Està massa inactiu el govern municipal de l’Ajuntament de Sóller?


No
 
Jaume Far és el director de l’Oficina contra la corrupció de les Illes Balears.
10/01/2020 | 08:45
Anticorrupció investigarà el contracte de la filla de Simarro
SaVeu

L’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears, un organisme depenent de la Comunitat Autònoma, investigarà el procés de contractació que va dur a terme recentment l’empresa pública Sóller 2010 amb el qual es va contractar la filla del batle com a tècnic que s’encarregarà de la gestió de les multes d’ORA.

El cas ha arribat a aquest organisme i en breu podria instruir les diligències informatives per dirimir si el procés de contractació va comptar amb totes les garanties de transparència i legalitat, després de la polèmica que va esclatar fa unes setmanes quan partits de l’oposició varen denunciar el cas per suposat nepotisme. El batle i els responsables de l’empresa municipal podrien ser citats a declarar per donar la seva versió dels fets relacionats amb la contractació objecte d’investigació.

Critiques de l’oposició

Més, PSOE i UP varen denunciar presumptes irregularitats en el procés de selecció que va acabar amb la controvertida contractació del familiar directe del batle, fets que varen ser negats des de l’Ajuntament, que va assegurar que la convocatòria es va tramitar a través del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) al qual hi varen concórrer 78 aspirants. L’equip de govern del PP-Cs, i aquesta setmana el PI, han posat en dubte les acusacions i han assegurat que el procés de contractacció es va realitzar atenent els canals legals i seguint les pautes establertes en la normativa. El batle, Carles Simarro, molest per les denúncies de l’oposició, va manejar la possibilitat de denunciar-los davant els tribunals.

Per la seva banda, els partits de l’oposició han denunciat una suposada falta de transparència i irregularitats que, al seu entendre, haurien afavorit la contractació. Més per Sóller va detectar suposades irregularitats que permeteren que el familiar del batle obtengués la màxima puntuació.

En qualsevol cas la contractació arriba ara a Anticorrupció, que en les properes setmanes podria obrir diligències d’investigació per determinar si el procés seguit per Sóller 2010 es va realitzar tal i com afirma el govern del PP-Cs amb garanties de transparència, concurrència i legalitat.

Ja fa algunes setmanes quan va esclatar la polèmica que a través d’un comunicat difós per les xarxes socials, UP va donar entreveure que el cas podria acabar davant l’organisme d’Anticorrupció. En el seu escrit, els podemites asseguraven que “creim que hi ha prou elements per, almenys, posar-ho en coneixement de l’Oficina Anticorrupció, per tant ens reservam el dret a impulsar les mesures que creguem oportunes, en solitari o buscant el consens amb altres forces polítiques, i elevant aquest fet a instàncies superiors arribat el cas”. Per la seva banda, Més per Sóller va anunciar accions similars.
D’acord amb la normativa vigent, entren en l’àmbit d’actuació de l’oficina les activitats que són susceptibles de generar frau, corrupció o una situació d’il.legalitat que afecti els interessos generals.

Precisament aquests dies Anticorrupció ha acordat citar a declarar a als càrrecs del Govern pel polèmic complement de residència que perceben quinze alts càrrecs de l’administració autonòmica.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a