Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 20 de setembre de 2020   |   20:03
 
Enquesta  
Està massa inactiu el govern municipal de l’Ajuntament de Sóller?


No
 
L'accés a la Casa del Mar del Port de Sóller.
17/01/2020 | 08:39
1.255 euros per lloguer la Casa del Mar
SaVeu

Sóller està diposat a pagar un lloguer mensual de 1.255 euros per la primera planta de l’edifici de la Casa del Mar per tal de fer possible l’ampliació de l’escola Pere Cerdà.

El municipi ha fet un estudi de preus i ha remès la proposta a la Tresoreria de la Seguretat Social (TGSS), entitat propietària de l’edifici, per tal d’obrir una negociació que propiciï la cessió de la Casa del Mar per desencallar el projecte d’ampliació del centre escolar.

L’oferta de l’Ajuntament va en consonància amb els requeriments que ha fet la TGSS en els darrers anys. Ja en la passada legislatura aquest organisme ja va advertir al municipi que no cediria gratuïtament la Casa del Mar, motiu pel qual va suggerir que Sóller hauria de pagar un lloguer per emprar les instal.lacions.

A partir d’aquesta postura, l’Ajuntament ha elaborat un estudi a partir dels informes que han elaborat diverses agències immobiliàries de Sóller. Els serveis tècnics quantifiquen el lloguer en 6’47 euros el metre quadrat d’un edifici que té una planta que ocupa 194 metres quadrats de superfície útil.
La proposta ha estat remesa ara a la Seguretat Social perquè l’estudiï i l’Ajuntament confia que properament tenir una resposta d’aquest organisme.

Ajornament del pagament

A la vegada que l’Ajuntament presenta a la TGSS la proposta de lloguer de la Casa del Mar, el municipi també li demana una pròrroga en l’abonament de la quota mensual que li proposa. El municipi suggereix a la Seguretat Social ajornar el pagament durant quatre exercicis, al.legant dificultats pressupostàries per liquidar una renda que, en clau anual, suposa una despesa de 15.000 euros.

L’ús de la primera planta de la Casa del Mar és imprescindible per poder ampliar l’escola Pere Cerdà. El centre ja ocupa els baixos de l’edifici amb diverses aules que serviren per reubicar l’increment de la matrícula que va registrar l’escola en els darrers anys.

A part de la decisió que pugui prendre la Seguretat Social, l’Ajuntament té pendent de desencallar la cessió de la sala del mateix edifici que és dels pescadors. El col.lectiu té molt clar que només cedirà l’espai si l’Ajuntament li ofereix un espai similar amb unes condicions “equiparables”, ja que “no renunciarem al dret que tenim sobre la sala de la Casa del Mar”, va explicar Gori Mayol, membre de la Confraria de Pescadors.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a