Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 20 de setembre de 2020   |   20:03
 
Enquesta  
Està massa inactiu el govern municipal de l’Ajuntament de Sóller?


No
 
Els magatzems del polvorí del Cingle.
18/01/2020 | 07:43
Els pescadors retornen els magatzems
SaVeu

Els pescadors del Port de Sóller han començat a desallotjar les antigues cotxeres del polvorí del Cingle per retornar-les a l’Ajuntament de Sóller, propietari de les instal.lacions.

El desallotjament dels edificis situats dins el recinte municipal es duu a terme setmanes després que els pescadors rebessin una notificació de les Cases de la Vila en la que se’ls informava que havien de deixar les instal.lacions. Segons ha informat Gori Mayol, membre de la Confraria de Pescadors, alguns membres d’aquest col.lectiu ja han procedit a fer el buidatge dels magatzems, una actuació que preveuen que es completarà al llarg de les properes setmanes.

Segons ha explicat Mayol, la confraria va rebre la petició de l’Ajuntament poc abans de Nadal. Les instal.lacions les venien utilitzant des de fa una desena d’anys, pràcticament des del mateix moment en què el Govern va esbucar l’antiga llotja. Aleshores els pescadors es quedaren sense magatzems per guardar les seves arts de pesca, una situació que es va reconduir quan el municipi els va cedir en precari les cotxeres del polvorí. Recentment l’Ajuntament va descobrir que unes persones vivien en situació precària dins un d’aquests magatzems, un fet que va propiciar el buidatge dels magatzems sumat a l’estrena dels nous que el Govern ha habilitat a l’edifici del moll de marineria.

L’Ajuntament vol recuperar l’espai que havia cedit als pescadors perquè entre els seus objectius a curt i mig termini hi figura el projecte per construir-hi un edifici d’aparcaments.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a