Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 20 de setembre de 2020   |   18:16
 
Enquesta  
Està massa inactiu el govern municipal de l’Ajuntament de Sóller?


No
 
La visita dels directius de FEDECRAIL l'octubre passat.
17/01/2020 | 16:33
El Tren, reconegut com a històric
saveu.cat

El Tren de Sóller formarà part, a partir d'ara, de la FEDECRAIL, Federació Europea de Ferrocarrils Històrics i Turístics.

La institució ha acceptat "per unanimitat", tal com informa en un comunicat oficial, l'adhesió de l'Tren de Sóller en una reunió celebrada per part de la junta directiva, el passat 12 de gener, a Brussel·les. D'aquesta manera, la FEDECRAIL reconeix el tren Tren de Sóller com a Històric Turístic, el que li permetrà compartir i defensar els interessos i peculiaritats d'aquests trens en legislació europea.

Una decisió que, declara el president del tren Óscar Mayol, "ens fa especial il·lusió ja que el Ferrocarril de Sóller, que té més de cent anys, és part de la nostra història i el nostre objectiu i obligació és cuidar-lo i mantenir-lo el més intacte possible" . Així doncs, recorda Mayol, "aquest tren és un dels més antics i actius de el món". Les seves peces i els seus vagons, afegeix, "són originals qual cosa requereix molta feina de manteniment".

Cal recordar que el Tren de Sóller va sol·licitar la seva adhesió a la FEDECRAIL el passat mes d'octubre coincidint amb la visita a Mallorca dels vicepresidents de la federació, Jacques Daffis i Heimo Echensperger. Una sol·licitud que es va plantejar des del tren "davant la necessitat de trobar vies d'interlocució amb el legislador Europeu, amb l'objectiu que a l'hora de prendre decisions es tinguin en compte les peculiaritats dels trens històric turístics, no només com a entitats que mantenen la història viva de ferrocarril europeu, sinó també com a operadors ferroviaris actius ".

El proper mes d'abril es durà a terme una Assemblea General de la FEDECRAIL a Bilbao on es ratificarà l'adhesió de l'tren i a la qual assistiran membres de la junta directiva de l'Ferrocarril de Sóller.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a