Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 2 d'abril de 2020   |   02:40
 
Enquesta  
Per què passes més pena?

Per la salut
Per l‘economia
 
Una promoció urbanística a Deià
20/01/2020 | 16:32
Terraferida demana posar fre al creixement urbanístic de Deià
saveu.cat

Terraferida ha demanat a l’Ajuntament de Deià que decreti una suspensió de llicències al proper plenari municipal per frenar l’especulació del sòl. A través d'un comunicat l'entitat celebra que la nova majoria municipal, a través del batle, hagi expressat públicament la seva voluntat de revisar el planejament urbanístic "amb criteris de racionalitat i orientació social, però alertam que sense una suspensió de llicències, es podria produir una allau de petició de llicències de construcció".

L'entitat ecologista afirma que Deià ha tengut els darrers anys un desenvolupament urbanístic i turístic "desmesurat" que ha transformat el poble. Per a Terraferida les causes més importants són precisament "un planejament urbanístic desenvolupista i la transformació de centenars d’habitatges en establiments turístics". Els darrers anys els veïnats s’han organitzat i manifestat contra aquest procés, !que urbanitza més i més el poble a la vegada que n’expulsa els seus propis habitants".

Terraferida Recorda que el municipi té encara 7,7 hectàrees urbanitzables amb capacitat per edificar 350 nous habitatges i una població potencial de 881 nous habitants segons les dades de la Conselleria de Territori corresponents a l'any 2015.

Exceptuant Escorca, que té una configuració singular, Deià és el municipi de tota la Serra de Tramuntana que té més superfície edificable per habitant. De fet, el potencial de creixement poblacional "és exorbitant, d’un 142% respecte a la població actual Tot plegat sense contar el sòl rústic edificable, el creixement sobre l’urbà consolidat i les places il·legals. Recordem que Deià té en l’actualitat 617 habitants i una tendència a perdre residents des de fa anys, tot i que no s’ha aturat de créixer urbanísticament", afirma Terraferida.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a