Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 14 de juliol de 2020   |   11:46
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Els sensors s'han instal.lat cada cinquanta metres.
28/05/2020 | 18:58
Sensors per estudiar moviments de terra
SaVeu

El Consell de Mallorca està instal·lant aquesta setmana un sistema per millorar la seguretat del túnel de Sóller, amb sensors capaços de detectar desplaçaments en la volta i parets per evitar riscos en l’estabilitat de la infraestructura subterrània.

Segons ha informat el departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell, en concret s’estan col·locant dianes topogràfiques que permetran fer un seguiment de possibles moviments en l’estructura del subsòl que travessa el túnel en el seu recorregut de tres quilòmetres de longitud.

El túnel ha estat tancat al trànsit, en ambdós sentits, les nits del 25 al 28 de maig per instal·lar aquests dispositius de captació. En total s’instal·len 180 dianes reflectants, 3 cada cinquanta metres, pel control de convergències.
Amb aquesta actuació s’adapta el túnel a el Reial Decret de Requeriments Mínims de Seguretat dins dels túnels de carreteres. Fins al rescat de la concessió, les comprovacions es realitzaven de forma visual.

“Hem augmentant molt significativament la inversió per al manteniment i millora de la seguretat”, ha destacat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, que ha defensat la gestió pública del túnel i la decisió de rescatar-lo.

D’altra banda, la Direcció Insular d’Infraestructures ha informat que treballa en les proves per a la posada en funcionament de sistema contra incendis del túnel, equipament que la setmana passada ja varen provar equips dels Bombers de Mallorca.

L’execució de les obres ja concloses s’ha duit a terme tant a l’exterior com a l’interior del túnel i ha obligat a tallar-lo al trànsit en ocasions puntuals. Els tancaments es varen fer de nit, en l’horari de menor afluència d’automobilistes.

A mitjans de febrer i començament del mes de març es va tancar en la mateixa franja horària per netejar la calçada i realitzar tasques de reparació de semàfors i lluminària. L’11 de març varen concloure els treballs per substituir els 1.100 suports que subjectaven la canonada d’aigua que recorre els tres quilòmetres de traçat del túnel, i que abasteix el sistema contra incendis.

Aprofitant el tancament es va concloure la instal·lació de tota la xarxa d’hidrants, que va començar el juny de 2019, i es vaewn efectuar altres tasques relacionades amb el manteniment i repintat de la calçada.
No està previst que el túnel torni a tancar fins a finals d’estiu, quan es durà a terme la neteja de drenatges.

S’aprofitarà per fer manteniment de calçada i les voreres de la via. També està prevista una revisió dels ventiladors que es farà entre els mesos d’octubre i novembre.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a