Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 14 de juliol de 2020   |   13:12
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Un safareig afectat per l'abocament de gasoil.
29/05/2020 | 08:36
Aboquen gasoil en una síquia i contaminen horts i safareigs
SaVeu

El Sindicat de Regants va denunciar dilluns davant la Guàrdia Civil un abocament de gasoil en un ramal de la síquia que canalitza l’aigua de la Font de s’Olla. Desenes de veïnats es veren afectats per l’abocament, ja que el carburant va acabar en safareigs i aljubs destinats al reg d’horts i a l’abastament domèstic d’habitatges situats a fora vila on no hi arriba la xarxa municipal.

El nou abocament es va produir divendres quan uns veïnats de la zona de Pla den Bieleta varen detectar una forta olor a gas-oil que procedia de la seva rentadora després del rentat de la roba. Varen constatar que el carburant s’havia barrejat amb l’aigua de la font de s’Olla, de manera que també sortia contaminada per les aixetes de la casa. A més, altres veïnats varen poder corroborar com l’aigua dels seus safareigs tenia grans taques de gasoil a la superfície i emanava una forta olor.

Un dels afectats és el Jardí Botànic de Sóller, institució situada a la finca de Camp den Prohom que s’abasteix d’aigua de reg de la Font de s’Olla. També va denunciar els fets.

El president dels regants, Josep Lluís Forteza, va explicar que el de divendres passat és el segon abocament que es produeix en el mateix ramal amb poc temps de diferència. En l’anterior cas, els fets varen arribar a el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil. En la seva investigació es va detectar que l’abocament es va realitzar a través d’una comporta situada al camí vell de Palma, motiu pel qual dilluns el sindicat va ordenar segellar tots els registres del ramal per evitar futurs abocaments. Forteza va lamentar que “hi hagi persones que utilitzin les síquies com clavegueres”.

Per la seva banda, altres veïnats varen explicar que l’abocament ha provocat danys en els cultius que es reguen amb l’aigua que els arriba per la síquia. També van posar de manifest que hi ha habitatges que es proveeixen de l’aigua de la síquia per a l’ús domèstic. Ara tenen aigua contaminada en les seves cisternes.

Operaris del sindicat varen procedir al llarg de dilluns a netejar les restes de gasoil que encara hi havia a la síquia on es va produir l’abocament.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a