Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 14 de juliol de 2020   |   11:05
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Els hotels volen reactivar el seu negoci a partir de juliol.
29/05/2020 | 08:40
Els hotels obriran a principis de juliol
SaVeu

Poc a poc es van esvaint els niguls que sobrevolaven per damunt el sector turístic local. L’entrada en la fase 2 de la desescalada i l’anunci efectuat pel president Pedro Sánchez que a partir de juliol es reobrirà l’aeroport de Son Sant Joan als vols internacionals sense quarantena han permès fixar les bases per a la recuperació d’un sector greument afectat per la crisi sanitària per coronavirus i la declaració de l’estat d’alarma.

En aquest context, els hotels de Sóller reprendran la seva activitat a principis de juliol, data en què la gran majoria d’establiments tornaran a obrir les seves portes.

El president de la patronal, Lluís Rullan, ha explicat que el sector ja prepara la reobertura per a la primera setmana de juliol a pesar que l’ocupació per als mesos d’estiu s’espera que sigui “baixa” després de la incertesa que ha duit el coronavirus en un sector tan sensible com el turístic. Des que Sánchez va fer l’anunci, els establiments han registrat algunes reserves maldament sigui amb comptagotes. De moment les cancel.lacions sembla que s’han anat aturant.

Rullan ha explicat que la labor dels hotels consistirà en reconfirmar totes les reserves que es mantenen actives durant els mesos d’estiu. Són aquelles que es varen efectuar abans de la pandèmia que fins ara no han estat cancel.lades. El que sí tenen clar els hotelers és que durant el juny els seus establiments continuaran tancats perquè per aquest període no hi ha reserves, ni tampoc els convé per no perdre la tranquil.litat que suposa el manteniment dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) fins a finals de juny ja que els suposa un important estalvi financer.

Un altre sector que també comença a despertar és el del lloguer turístic, un segment que també registrat algunes reserves en els darrers dies com a conseqüència de la desescalada i la confirmació de dos fets essencials: l’obertura general de l’aeroport a partir de juliol i la supressió de la quarantena obligatòria de quinze dies als viatgers que actualment arriben a Espanya de l’estranger.

La reactivació d’aquest important sector per a l’economia de Sóller suposa un alè i un brot d’esperança després d’uns mesos que per al turisme s’havia convertit en un calvari amb una caiguda aclaparadora de les reserves i el tancament precipitat dels hotels.

El turisme i el sector de l’oferta complementària mou a Sóller al voltant de 3.000 llocs de feina, avui la gran majoria d’ells afectats pels expedients de regulació temporal.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a