Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 14 de juliol de 2020   |   12:06
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Marta Llobera i Maria Aguiló amb el cartell de l'escoleta.
29/05/2020 | 08:41
L’adéu de l’escoleta Els Petits
J.V.

La guarderia Els Petits, l’escoleta del carrer de Santa Teresa, ha tancat les seves portes de manera definitiva. En el transcurs dels darrers dies el local ha estat desmantellat, posant així el punt final a una història continuada que va començar el 1978 quan la seva responsable, la sollerica Maria Aguiló, va obrir les seves portes per primera vegada.

La jubilació de l’encarregada i el nou ús que l’Ajuntament preveu donar al local han estat el desencadenant del final de la història. Durant 42 anys centenars de sollerics hi han passat per les seves instal.lacions. Allà han fet els seus primers amics i han tengut el primer contacte escolar de la mà d’una educadora que sempre ha volgut mantenir el caràcter familiar entre els membres de l’escoleta. “Han passat molts de nins per aquí. N’han passat tants que avui en dia ja tenia els fills d’antics alumnes”, ha explicat Aguiló

Visiblement emocionada, reconeix que “l’escola ha estat la meva vida”. I recorda com en moments puntuals de la seva vida la seva professió li ha donat la força necessària per continuar endavant: “Fa uns anys vaig tenir un ictus i el metge em va dir que em vaig recuperar gràcies al vincle que tenia amb l’escoleta”. Assegura que mantendrà dins la seva memòria moltes de les vivències que han transcorregut entre les parets de la guarderia.

Enguany ha estat un any de transició cap a la nova realitat que adoptarà aquest edifici del carrer de Santa Teresa. L’anunci de la seva jubilació va suposar que molts pares optassin a principi de curs per no efectuar la matricula i cercar un altre centre per als seus fills. “Per setembre havien de començar dotze alumnes. Però quan els pares varen saber que enguany em retirava els varen dur a altres bandes. Només em vaig quedar amb tres alumnes”, comenta.

Tot i la tristesa que envolta el tancament de l’escoleta Els Petits, la seva propietària recorda amb orgull totes les iniciatives que ha posat en marxa durant aquestes quatre dècades d’existència. Per exemple, explica com ella fou la creadora de la Rueta que es celebra cada divendres de Carnaval. “Vaig proposar organitzar la primera edició de la Rueta. Des de llavors ençà els meus nins han sortit sempre”, explica. “Enguany ha estat l’excepció perquè tenia pocs nins i no vaig voler sortir al carrer. Vàrem fer la festa dins l’escoleta”, afegeix.

El mobiliari escolar, les juguetes i tots els objectes acumulats entre les quatre parets de l’escoleta tendran un nou ús. Una guarderia de Sa Pobla que manté un lligam d’amistat amb el centre solleric s’ha vist beneficiada dels mobles i d’algunes joguines. A més, algunes mares d’alumnes i ex alumnes també s’han quedat alguns objectes, ja que l’objectiu de na Maria Aguiló era no tirar res al fems i que tot tengués un segon ús.

De fet, ella mateixa es quedarà el cartell “Els petits” que fins fa pocs dies estava situat al capdamunt de la porta d’entrada del centre escolar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a