Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 14 de juliol de 2020   |   12:56
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Un Agent de Medi Ambient alliberant les larves.
29/05/2020 | 18:50
Retornen a la Serra 647 larves de ferreret
SaVeu

El Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori va retornar durant la jornada de dijous un total de 647 larves de ferreret al seu lloc d'origen. Es tracta d'exemplars que han estat tractats i desinfectats del fong Batrachochytrium dendrobatidis, un patogen perillós que afecta als amfibis i els provoca quitridiomicosi, i que ara retorn al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

Fins el moment de la seva amollada, les larves han romàs al centre de Ceguretat i Cria del Ferreret, a la finca pública de Planícia. Allà, se les ha desinfectat i mantingut fins que han estat sanes. El centre es va obrir el 2013 i, fins al moment, s’hi han tractat unes 1.400 larves i 150 metamòrfics.

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s'ha informat que actualment es treballa, per una banda, en l'eradicació d'aquest fong i, per altra banda, en la conservació i reintroducció del ferreret. En aquest cas, una vegada les larves es retornen a la vida silvestre, se’ls hi fa un seguiment de la seva evolució i dels predadors que puguin tenir.

Cal recordar que el ferreret està actualment definit com a espècie vulnerable per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, tot i que legalment encara està catalogat com a espècie en perill d’extinció. Des del Govern Balear ja s’han redactat dos plans de conservació, el primer, que es va aprovar l’any 1991, i el segon, el 2007.

Així, encara que la situació de l’espècie és favorable i la tendència és positiva, els tècnics recorden que "és necessari seguir fent feina en la seva recuperació, amb la restauració i en la creació de punts de cria, així com en l’eliminació de depredadors, principalment la serp d’aigua".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a