Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 24 de juny de 2021   |   02:34
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
La mosca atacant una taronja
08/10/2020 | 15:09
Trampes contra la mosca de la fruita
saveu.cat

El Govern balear distribuirà 10.000 trampes per combatre la mosca mediterrània de la fruita, un animal que a Sóller ataca les produccions de taronja especialment durant les èpoques càlides.

Després de molts d’anys, la direcció general d’Agriculltura, Ramaderia i Desenvolupament Rural reprèn la campanya de distribució de trampes per fer front a la mosca de la fruita. Per això, posa a disposició dels pagesos interessats un tractament per a la Ceratitis Capitata. Es tracta d’un insecte, procedent de l’Àfrica subsahariana, conegut com a mosca mediterrània de la fruita, perquè és en aquest indret on causa més danys econòmics. Afecta sobretot a cítrics i altres fruiters com el melicotoner, la prunera, el cirerer, l’albercoquer, la figuera, la nectarina, la perera i la pomera, entre d’altres. A les Balears, la superfície citrícola en producció és d’aproximadament 1.760 ha i la superfície de fruiters no cítrics, de 398 ha. A les Illes, la Ceratitis Capitata es va declarar com a plaga l’any 2004.

Una de les mesures fitosanitàries complementàries és la col·locació de trampes escades per a la captura massiva d’aquest insecte. Per això, es proporcionen dos tipus de trampes amb insecticida per fer un tractament per a cadascun dels cultius. En total, es proporcionaran 10.019 trampes per a tractar un total de 148 hectàrees de cultius. Per aquesta campanya,  s’hi han destinat un total de 146.000 euros.

 Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a