Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 6 de maig de 2021   |   06:32
 
Enquesta  
S’hauria de poder mantenir el toc de queda a les Illes Balears més enllà del 9 de maig?


No
 
El solar on està previst que s'edifiqui l'aparcament del Cingle.
23/10/2020 | 10:02
L'aparcament del Cingle es donarà en concessió
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller ja té traçat el futur de l’aparcament que projecta al polvorí del Cingle, una actuació que no tendrà un cost directe a les arques públiques en tant que el municipi preveu externalitzar la construcció i la posterior gestió de la infraestructura.

Una consultora contractada per l’Ajuntament ha realitzat l’estudi de viabilitat econòmica del citat aparcament i proposa treure a concurs públic la construcció del recinte mitjançant una concessió administrativa i que després la mateixa empresa s’ocupi de la gestió del recinte. La proposta advoca perquè la concessió tengui una durada de quaranta anys, un temps durant el qual la gestió de l’equipament estaria en mans de l’empresa adjudicatària.
La fórmula suggerida per la consultora és la menys gravosa per a les arques municipals, ja que a la pràctica té un cost zero per a l’Ajuntament ja que ni ha de recórrer a l’endeutament ni destinar recursos propis per a la construcció d’una infraestructura que tendrà un cost que rondarà els cinc milions d’euros, segons s’explica.

Fonts municipals han confirmat la voluntat de l’Ajuntament de recórrer a aquesta fórmula -per altra banda posada en pràctica a altres municipis- per construir l’estacionament que preveu alleugerir de trànsit la zona del Port de Sóller.

Entre 150 i 180 places

El projecte tècnic que han esbossat els serveis tècnics municipals contempla un edifici d’aparcaments que ocuparà l’actual estacionament provisional que hi ha a l’enfront dels túnels i la zona de cotxeres, situada a la part més baixa del recinte del polvorí del Cingle.

L’edifici resultat tendrà una capacitat que oscil.larà entre les 150 i les 180 places, una xifra que quedarà més concretada quan en el futur el municipi adjudiqui el projecte, la construcció i l’explotació del recinte. És a dir, l’adjudicatària serà l’encarregada de realitzar el projecte definitiu de l’obra. L’edifici estarà coronat a la part més alta amb una zona verda pública, tal i com estableix la normativa del Pla General d’Ordenació Urbana.

Des de l’Ajuntament han explicat que l’informe de la consultora suggereix que l’explotació privada de l’aparcament tengui una durada de 40 anys, el màxim que contempla actualment la llei, per tal d’assegurar l’amortització de la inversió inicial de la construcció.

La construcció de l’aparcament del polvorí del Cingle és un projecte que el batle Carles Simarro (PP) ja va intentar promoure sense èxit en el seu anterior mandat. Aleshores va manejar que fos l’empresa pública Sóller 2010 la que impulsàs la inversió, però l’alt cost de construcció va fer que finalment el projecte d’aparcament acabàs dins un calaix per la seva inviabilitat econòmica.

Per altra banda, un dels cavalls de batalla de Simarro en aquest mandat és la política d’aparcaments fins al punt que durant la campaña electoral va prometre la creació de 1.500 noves places d’estacionament. Per això, actualment a més del projecte relatiu al pàrquing del Cingle, el municipi també treballa en el que serà el projecte de construcció d’un edifici d’aparcaments al carrer de Cetre.

A diferència del previst al Port, el recinte de Cetre serà, en principi, d’iniciativa municipal ja que la inversió serà menor que la prevista al polvorí del Cingle.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a