Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 6 de maig de 2021   |   04:57
 
Enquesta  
S’hauria de poder mantenir el toc de queda a les Illes Balears més enllà del 9 de maig?


No
 
La casa situada al final del carrer d'Isabel II.
24/10/2020 | 06:45
3.000 euros al mes fins que acabi l’obra
SaVeu

El propietari de la famosa casa que forma cantonada entre el carrer d’Isabel II i l’avinguda de Jeroni Estades haurà de fer front a una multa coercitiva de 3.000 euros mensuals fins que finalment acabi les obres de consolidació de l’immoble que estan a mig fer des de fa anys.

L’Ajuntament ha posat en marxa la maquinària administrativa per forçar la propietat a realitzar unes obres amb les que finalment es puguin retirar uns bastiments que cobreixen la fatxada de l’edifici des de l’any 2009. Els serveis tècnics han arrancat el procediment sancionador després d’haver transcorregut el termini de sis mesos que li havia donat l’Ajuntament perquè es dugués a terme la finalització de les obres. Però la propietat ha fet cas omís al requeriment, per la qual cosa l’administració local s’ha vist obligada a iniciar el procés coercitiu per intentar que l’obri s’acabi definitivament.

Els tècnics han quantificat que es necessiten 30.000 euros per finiquitar la consolidació de la casa, per la qual cosa la sanció mensual que s’imposa a la propietat equival al 10% del cost que valdria acabar la reforma. L’administració està autoritzada a imposar fins a dotze multes mensuals per un import de 3.000 euros.

Consolidació paralitzada

L’obra que ara vol l’Ajuntament que s’acabi es va iniciar ara fa dos anys, però els propietaris mai no les varen acabar. L’edifici estava immers en un avançat deteriorament fins al punt que la seva estructura perillava en caure. La reforma va quedar inconclosa i els tècnics creuen que el perill persisteix i per això creuen que s’ha de forçar la propietat a que acabi l’obra per eliminar el perill. Si no ho fa, la pròxima passa serà ja l’execució subsidiària o bé l’expropiació forçosa de la casa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a