Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 23 de juny de 2024   |   09:36
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
El càrrega i descàrrega es troba ara al carrer de Jeroni Estades.
04/11/2022 | 11:28
Els transportistes deixen de repartir al centre
SaVeu

L’Agrupació Empresarial del Transport de Mercaderies de Balears ha anunciat que els transportistes deixaran d’operar al centre de Sóller com a represàlia a la mesura de l’Ajuntament que ha eliminat la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies davant de la parròquia de Sant Bartomeu, a la plaça de la Constitució. Els empresaris exigeixen a l’Ajuntament que faciliti l’accés dels camions sobre l’empedrat històric que el municipi vol preservar per deixar la zona de mercaderies novament davant el temple parroquial.

A través d’una nota, el president de l’entitat empresarial, Ezequiel Horrach, va advertir que el centre de Sóller “quedarà desproveït” a partir del proper 7 de novembre “si el batle no facilita l’accés dels transportistes”, malgrat no concretar on.

Horrach va qualificar d’“inaudita tossuderia” del batle de Sóller Carlos Simarro (PP) per mantenir una postura “unilateral i sense consens” després de prohibir l’accés dels vehicles pesats a la plaça de la Constitució. Per això va afirmar que “per la negativa reiterada del batle a cercar una solució que satisfaci les parts”, a partir de dilluns que ve els vehicles de mercaderies deixaran d’operar al centre de la localitat. Segons la patronal provocarà “un desproveïment que repercutirà, molt a pesar seu, sobre tots els usuaris, tant a nivell de particulars com empresarials”.

L’Ajuntament va decidir suprimir la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies davant de la parròquia de Sant Bartomeu, a la plaça de la Constitució. Per compensar aquesta supressió el municipi ha habilitat noves zones de mercaderies a l’avinguda de Jeroni Estades ia les places d’Espanya i del Mercat. Els tres punts estan a escassos metres del que s’ha eliminat davant del monument de la parròquia. Però la patronal no hi està d’acord per entendre són un “perill” ja que suposa “en matèria de riscs laborals que els conductors de mercaderies hagin d’operar llargues distàncies fins a arribar al centre transportant carretons, creuant les vies del tramvia o superant pendents i calçades rugoses de llambordes, en molts casos impracticables. A més de poder patir altres riscos per atropellaments en vies de doble sentit i d'intens trànsit o per poder provocar lesions traumàtiques en operar en aquestes circumstàncies”.

L’Ajuntament va argumentar raons de seguretat per a les persones per suprimir la zona de camions de la plaça a causa de l’acumulació de vehicles pesants al punt de més afluència turística de Sóller. A més, el municipi també vol preservar l’històric empedrat que hi ha davant de la parròquia, molt deteriorat pel trànsit i el pes dels vehicles, cosa que ha generat caigudes de vianants. A més, també vol posar fre al deteriorament del paviment del Born, construït amb lloses de pedra que s’han esquerdat pel pas dels camions.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a