Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'octubre de 2023   |   12:50
 
Enquesta  
S’ha de prohibir l’estacionament a la carretera de desviació?


No
 
Imatge de Sa Foradada
23/05/2023 | 15:45
Deią tendrą un camp de boies
saveu.cat

La zona marina de sa Foradada comptarà a partir de l'estiu del proper any amb un camp de boies ecològiques amb l'objectiu d'eliminar els fondejos il.legals sobre les praderes de posidònia. 

El consell d'administració de l'entitat Ports de les Illes Balears, dependent del Govern,  ha aprovat recentment la mesura que també contempla la instal·lació de boies ecològiques en altres espais marins més de Balears: Es Caló d'Artà, l'Illa de l'Aire, a Menorca i Porroig i Cala d'Hort, a l'illa d'Eivissa.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de la Direcció General de la Costa i el Mar i la Direcció General de Biodiversitat, ha arribat a un acord amb el Govern de les Illes Balears per a desenvolupar i executar els camps de boies que resten pendents per donar compliment al Decret de Posidònia.

D'aquesta manera, la Direcció General de la Costa i el Mar, serà l'encarregada de redactar els projectes dels camps de boies de baix impacte per a la protecció de la posidònia oceànica, també de tramitar-los en l'àmbit ambiental i executar-los. Una vegada executats, el Ministeri cedirà la gestió a PortsIB.

En aquests moments, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, té cinc camps de boies en tramitació. Aquests cinc nous camps de boies són a l'Illa de l'Aire (Menorca), Porroig (Eivissa), Cala d'Hort (Eivissa), Es Caló (Mallorca) i sa Foradada (Mallorca), representen un total de 171 llocs de fondeig i estaran en funcionament el pròxim estiu 2024.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a