Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 23 de juny de 2024   |   09:20
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Un dels mapes de senderisme
25/05/2023 | 15:50
Un nou mapa de rutes per la Serra
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha editat un mapa topogràfic de la Serra de Tramuntana a escala 1:50.000 amb 20 itineraris senyalitzats. Es tracta de propostes de senderisme i descoberta patrimonial pels 20 municipis que conformen la Serra de Tramuntana i coincideixen amb els descrits al llibre ’Rutes culturals, poble a poble’, també editat pel Consorci l’any 2019. 

L’elaboració cartogràfica i el disseny del mapa ha estat a càrrec de l’Editorial Alpina, empresa especialitzada en publicacions de caràcter excursionista. S’han imprès 3.000 exemplars que es distribuiran entre els municipis de la Serra de manera gratuïta. 

El mapa consta de dues cares, una de la zona nord i l’altra de la zona sud de la Serra de Tramuntana. Hi estan senyalitzats els elements patrimonials (castells roquers, forns de calç, sistemes hidràulics, marges, cases de neu, possessions, sitges i talaies), el transport públic i els refugis. Al mapa també s’indica la delimitació del Patrimoni Mundial, els senders del GR i les principals pistes. 

Les 20 rutes són una invitació a descobrir i explorar els elements etnològics que van possibilitar la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial. Indiquen des de racons que amaguen sistemes hidràulics o cases de neu fins a zones més visibles i visitades com el castell d’Alaró o els miradors de Son Marroig.

De cada una de les rutes s’indica el nivell de dificultat, el temps estimat, la distància i si és circular o d’anada i tornada. A més a més, totes elles tenen un QR que dirigeix al web oficial del Consorci des d’on es pot descarregar el track de la ruta en format GPX.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a