Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 19 d'abril de 2024   |   21:08
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
Opinió
23/09/2016 | 08:21
Els preveres volem fer notar que...
Equip de Preveres de la Unitat de Pastoral de Sóller i Fornalutx

Arran del conflicte obert a l’ensenyament públic amb els docents que imparteixen l’assignatura de religió, des de la Unitat de Pastoral de la vall de Sóller i Fornalutx volem fer notar que:
1. L’Ensenyament religiós és un dret recollit per la Constitució Espanyola (Article 27), per la llei de Llibertat Religiosa de l’any 1980 (Article 2) pel Concordat amb la Santa Seu i per la Declaració Universal de Drets Humans (Article 18).
2. El coneixement del fet religiós resulta indispensable per tal que els nostres infants i joves puguin comprendre la nostra cultura, les nostres tradicions, la nostra història, la nostra literatura, la nostra arquitectura. Manifestacions humanes que no es poden comprendre ni interpretar prescindint de tot allò que les religions en general i la cristiana en particular han aportat a la història de la humanitat.
3. La presència de la classe de religió és un fet normalitzat en la immensa majoria de països del nostre entorn europeu.
4. La classe de religió no és el mateix que la catequesi, ja que ambdues pretenen finalitats diferents.
5. L’estudi del fet religiós que promou la classe de religió no pretén imposar ni manipular les creences de ningú.
6. El coneixement de les diferents religions contribueix a fomentar el respecte entre les diferents persones i cultures així com a millorar la convivència.
7. La classe de religió contribueix a l’educació integral i ajuda a la persona a formar-se una visió ample del món així com a donar resposta als grans interrogants que es planteja la humanitat.
8. La classe de religió pretén potenciar en l’alumne tot un conjunt de valors: la pau, la misericòrdia, la igualtat, la solidaritat, la justícia, el perdó etc, indispensables per construir una societat més humana, i més fraterna.
9. Recordam que segons la legislació actual és obligatori que tots els centres escolars ofereixin la opció de rebre classes de religió, en tots els nivells, des d’ Educació infantil fins a segon curs de Batxiller.
10. Volem animar els pares i mares a exercir aquest dret, si ho troben oportú i a no permetre que els sigui conculcat.
11. Volem donar suport als docents que imparteixen religió en els diferents centres de la Vall de Sóller i Fornalutx, reconeixent la seva tasca en bé dels nostres infants i joves.
12. Volem fer una crida al diàleg entre les parts implicades en el conflicte per tal que s’arribi a una solució justa i consensuada que repercuteixi en el bé i en la millora del nostre sistema educatiu.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a