Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 23 de juny de 2024   |   10:45
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Opinió
24/12/2020 | 10:45
Els veïnats del Mercat no ens sentim escoltats
Associació de Veïnats del Mercat de Sóller

Des de l’any 2013 enviam periòdicament a l’ajuntament una sèrie de suggeriments i propostes per resoldre la problemàtica d’una part del poble molt utlitzada per tots els sollerics i que és la zona del Mercat.

No entenem com el consistori darrerament es dedica a pavimentar carrers amb molta menys problemàtica que la nostra, i tampoc per què no obtenim cap resposta als nostres suggeriments dirigits al batle des de l’any 2013.

L'eix Teixidores-Plaça Constitució és un espai on hi ha molta activitat peatonal (mercat, visitants, fires...) i, juntament amb el pas del tramvia, fa que sigui una zona impossible de caminar. Les voravies són mínimes (50 centímetres), plenes d'obstacles (pals de tramvia) i no tenim més remei que caminar pel carrer amb el gran perill que això suposa. Anar a comprar al Mercat suposa un perill per als peatons.

Alguns problemes importants són:

- Accessibilitat peatonal impossible. La gran afluència de gent que ve del parquing de Teixidores i accedeix al centre, així com al Mercat Municipal i la pujada i baixada de turistes del tramvia.

- Pas del tramvia totalment incompatible amb la doble circulació dels vehicles. En temps normal arriben a passar una gran quantitat de tramvies i gent que puja i baixa, agreujant-se el problema amb els cotxes que aparquen en doble fila.

- Gran velocitat dels cotxes i motos i elevada contaminació acústica i emissió de CO2. S’ha constatat la gran velocitat amb la que circulen els vehicles i principalment motos renoueres per aquesta zona, també circulen pels carrers peatonals propers sense cap tipus de control de part de l’Ajuntament.

Fa anys que proposam millores pel barri, i que tots ens sortirem beneficiats: veïnats, sollerics i visitants. Aquestes propostes mai no han estat escoltades per cap equip de govern. Si la tendencia és peatonalitzar el centre, un cop resolt l’aparcament (tal com l’actual batle va promete) proposam aquestes mesures (que ja es podrien dur a terme) per implantar de forma gradual, la peatonalització total.

1. Únic sentit de circulació, només de pujada, desde la plaça Teixidores fins a plaça Constitució. L’altre sentit de baixada es pot absorbir fàcilment pels carrers de Mar i Gran Via.

2. Reducció de velocitat de 30 quilòmetres per hora a 20 com ja existeix a altres punts de poble. Està demostrat que, a part de ser més compatible amb els vianants que no tenen més remei que anar per la calçada, redueix la contaminació atmosfèrica (emissions de CO2) i sobre tot la contaminació acústica.

3. Aplicar les restriccions de circulació que es fa el dissabte de Mercat també als diumenges. A dia d’avui atrauria més visitants que passejen pel voltant i aparquen a la plaça Teixidors.

4. Aplicar el mateix horari de circulació que el carrer de Sa Lluna (de 20.00 hores a 8.30 hores).

5. Fer una plaça pública davant el Mercat, dinamitzadora d’aquest equipament, lliure de cotxes, i que revitalitzi la zona amb unes vistes immillorables des del torrent cap al Puig Major.

6. Pavimentar el carrer des de la plaça Teixidores fins a la Plaça Constitució, igual que s'està fent al carrer de sa Mar i es farà a la Gran Via.

Respecte al Mercat sempre hem pensat que aquest edifici ha de ser un referent per als sollerics i un equipament de proveïments de primera necessitat (comerç de proximitat) així com el “lloc de trobada i converses” dels veïats de tot el poble. Pensam que també s'han d'implantar altres negocis de primera necessitat compatibles amb fruites-carn-peix-verdures. En segon lloc, la idea d’ubicar-hi oficines municipals sempre és un punt afegit a la circulació de gent a l’edifici i dinamitzador de l'espai. En tercer lloc, que sigui un edifici modern i atractiu per als visitants (ja que la majoria guaita però no arriba a entrar).Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a