Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 17 de maig de 2024   |   07:54
 
Enquesta  
És una bona solució limitar l’accés de vehicles a Sóller, tal i com suggereix la presidenta del Govern Balear?


No
 
26/12/2008 | 12:26
Consumir raïm pot ajudar a reduir els riscos de malalties cardiovasculars
Joan Vicens

Un estudi de la Universitat de Michigan, als Estats Units, ha revelat que el consum de raïm podria ajudar a reduir els riscos cardiovasculars. A l’estudi publicat a la revista Journal of Gerontology: Biological Sciences, els investigadors realitzaren els seus experiments en rates de laboratori i varen obtenir uns bons resultats, tot i que també avançaren que caldrà realitzar més estudis.

Els científics varen incloure el consum regular de raïm en la dieta dels rossegadors. El fruit els hi era subministrat en pols. Les rates ja havien estat criades de manera selectiva per desenvolupar hipertensió quan fossin alimentades amb una dieta salada. A partir d’aquí, els investigadors observaren les diferències entre els rossegadors que rebien dosis de raïm i els que no.

Després de divuit setmanes de treball, les rates que havien estat alimentades amb el fruit tenien una pressió arterial més baixa, un millor funcionament cardíac, una menor inflamació a l’organisme i una menor quantitat de signes de danys muscular cardíac que les rates que les rates que menjaven la mateixa dieta, però que no rebien el suplement de raïm.

Segons Mitchell Seymour, director de l’estudi, aquests descobriments “donen suport a la nostra teoria que el raïm té un impacte directe sobre el risc cardiovascular”. Seymour afegeix que aquesta característica s’ha detectat “més enllà de reduir la pressió de la sang”, un fet que es produeix a partir d’una dieta rica en fruites i vegetals.

Però més enllà dels resultats d’aquest treball, durant els anys ja s’han demostrat altres aplicacions d’aquest fruit de tardor. El raïm és un destacat component de la dieta mediterrània, una de les més completes del planeta. El fruit està format fonamentalment per aigua (80%) i hidrats de carboni (17%) fàcilment assimilables (glucosa, fructosa, sacarosa, dextrosa i levulosa).

El raïm conté poca fibra i careix d’altres tipus de nutrients complexos com proteïnes i grasses. No obstant, es tracta d’una interessant font de vitamines, ja que conté totes les del grup B.

A més d’alimentar, el raïm exerceix un efecte molt beneficiós per a la salut humana. Aquest fruit és un excel.lent laxant, protegeix del càncer gràcies a què conté resveratrol, reforça les defenses de l’organisme, retarda l’envelliment, és molt depuratiu, i és un remei natural en casos de fatiga, anèmia, estrès físic i mental.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a