Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 20 de maig de 2024   |   16:20
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
03/07/2009 | 08:39
Millorant com a pares
Guillem Puig

L’escola de pares organitzada per la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament i inclosa en el projecte “Fills i adolescents” posà punt i final la setmana passada assolint un bon nivell de participació i una excel.lent valoració.

Aquest curs que s’inicià el passat 14 de maig i finalitzà el 25 de juny ha estat organitzat en sessions setmanals d’una hora i mitja que s’impartien a les dependències municipals de l’antic Hospici.

La direcció d’aquesta activitat ha anat a càrrec de Conxa Medina, psicòloga de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) que forma part de l’equip de prevenció comunitària, essent recolzada per personal de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Entrenament en habilitats

El projecte “Fills i adolescents” és un projecte d’entrenament en habilitats adreçat específicament a pares i mares que tenen fills adolescents.

L’objectiu primordial d’aquest curs s’ha centrat en oferir sortides vàlides per fer front a les problemàtiques concretes de la convivència amb adolescents. D’aquesta manera els participants a aquesta “escola de pares” han pogut adquirir tècniques, treballant en equip, que els han ajudat a millorar les relacions familiars.

Dinàmiques de grup

El taller ha consistit en una sèrie de sessions grupals, dinàmiques i participatives, conduïdes per la tècnica Conxa Medina. En les sessions s’han treballat les relacions familiars i l’estrés, la comunicació familiar, la família davant situacions de risc, el reforçament de normes i límits o la sexualitat a l’adolescència entre d’altres qüestions.

Tot i la finalització d’aquest curset, s’ha programat una sessió extraordinària pel mes de setembre on es valoraran la posta en pràctica de les habilitats apreses, així com la resposta per part dels adolescents.

Tretze famílies solleriques

Un total de quinze pares i mares (tretze famílies) han estat els integrants d’aquest primer curset, la valoració dels quals ha estat força positiva ja que els ha aportat una sèrie d’eines per poder treballar amb els seus fills adolescents per tal de millorar tant la convivència com la comunicació amb ells.

Els pares s’han mostrat molt implicats en el curset i han anat posant a prova els diferents coneixements adquirits al llarg d’aquests mesos i han pogut comprovar els primers resultats d’aquesta aplicació.

Possibilitat de continuïtat

Tant l’èxit de participació com l’assoliment dels objectius que s’havien previst inicialment han donat peu a plantejar la possibilitat i la conveniència d’ampliar activitats d’aquest caire durant el proper curs escolar.

De cara a al proper curs s’ha plantejat sol.licitar la col.laboració dels recursos comunitaris sollerics (possible assistència d’una infermera o una psicòloga entre d’altres) per ampliar la informació dels temes a tractar.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a